De fleste gruppetimene har tatt sommerferie, men Mjølkesyra ønsker å gi et tilbud til medlemmene også på sommertid.

TURTIPS FRA MJØLKESYRA!thumb Sol

På Tolga har vi flotte områder for tur og trening, og mange har sine favoritter. Vi har samlet noen av disse, og vil gjerne dele de med deg! Kanskje det kan inspirere til å komme deg ut på tur eller trening, eller inspirere deg til å utforske nye områder? Det er turer både for sykkel, joggesko, tursko eller fra hesterygg om så. Tre av "turene" er styrketreningsprogrammer som kan gjøres inne på Mjølkesyra, og som teller med.

De fleste turene er tracket fra MJølkesyra, men du starter din tur akkurat der du vil.

Ute på Mjølkesyra har vi hengt opp kart og beskrivelse for alle turene/øktene, og inne er det registrering av deltakelse/antall økter. Der fører du på hvilken treningstur du har vært på, hver tur har sitt nummer. Det vil bli uttrekkspremiering ved sommerslutt, og vi gleder oss til å se hvor aktiv Mjølkesyra sine medlemmer kan være i sommer! Vi vil også kåre Mjølkesyra sin favoritt-treningstur. Turtipsene er for alle, uansett medlemskap eller ikke, mens registreringen er for Mjølkesyra sine medlemmer..

Du finner turene her:

- Oppslag ute på Mjølkesyra

- Oppslag inne på Mjølkesyra, og her finner du også laminerte kart du kan låne med deg på turen.

- Som pdf-filer til print her på nettsiden (se nedenfor)

- Som ruter i treningsappen Endomondo, med navn som begynner på Mjølkesyra. Det gir flere fordeler å bruke denne appen. Kartfunksjonen gjør det lettere å følge ruten og å se hvor du er til enhver tid. Om du klikker på 'Følg ruten' vil appen starte en treningsøkt basert på denne ruten, og vil gi deg tilbakemeldinger underveis om forventet sluttid, og om hvordan du ligger an i forhold til tidligere tider du har hatt på denne ruten. Endomondo finnes i gratis-versjon og en premium-versjon med flere funksjoner. Begge versjonene kan brukes på Mjølkesyra sine ruter.

- Som turforslag i DNT sin turapp Ut.no. Mange bruker denne appen for tutips med kartfunkksjon. Kartfunksjonen gjør det lettere å følge ruten og se hvor du er til enhver tid, samt at du kan se høydeprofil på turen. Ut.no er DNT sin turapp er gratis, du finner den på www.ut.no og klikk på Kart. 

Turene:

1. Åkeråsen 

2. Naturstien i Tjønnhauan

3. Bulldoserveien-Fjellveien

4. Ursetløypa

5. Mannsteinen

6. Tallsjøen

7. Stenkletten

8. Eid-Fjellveien

9. Tallsjøen rundt

10. Hamran

11. Buhaugen-Dalsbygda-Osåsan-Bjønnkuven

12. Styrkeprogram armøvelser

13. Styrkeprogram beinøvelser

14. Styrkeprogram mage- og ryggøvelser

15. Egeberg 10 km

16. Egeberg 20 km

17. Knappåsen - Brannvollan - Hummelvoll

18. Knappåsen