Høst betyr oppstart av ny sesong på Mjølkesyra. Da starter gruppetimene opp igjen, og mange er klare for innetrening etter en lang og fin sommer. Mye av tilbudet er som før, vi ønsker ikke å endre på det som funker! Og så har vi i tillegg noe nytt, det er alltid spennende.

Gruppetimekalenderen er fullere en noen gang, og vi har mange flinkere instruktører som stiller opp og gjør en innsats for oss!

Basisball er nytt på timeplanen. Som mange kanskje har sett, har vi kjørt basisball gjennom hele sommeren, utendørs på skoleplassen, og de som har deltatt har vært veldig positive. Basisball var også på olsokprogrammet i år, og vi syns det var utrolig artig at så mange møtte opp! Nå har timen flyttet inn, og vi gleder oss til å se responsen på dette nye tilbudet. Treningen har fokus på styrking av kjernemuskulatur, og er det noe vi alle trenger, så er det en god og sterk kjerne. I timen trenes både kondisjon, styrke, mobilitet og balanse, så dette er en alt-i-ett-time. Alle øvelser gjøres med en medisinball med håndtak, og siden alt gjøres i eget tempo og etter egne forutsetninger, passer denne timen for alle.

Seniortrim har vi hatt på timeplanen siden i vår, og det har vært svært gledelig å se det gode oppmøtet på mandagene! Dette er et tilbud som har vært etterspurt lenge, men instruktører som kan bidra på dagtid er ikke lett å finne. Seniortrimmen er derfor et tilbud uten fast instruktør, men hvor gruppa sammen kan bidra til trivsel og god trening. I vår hadde vi to dager hvor fysioterapeut Asgeir Hilmarsen deltok og gav veiledning på bruk av apparater og gode tips til treningsøvelser. Dette gjentar vi i høst, så følg med når mer informasjon kommer! Alle pensjonister får 25% rabatt på prisene på Mjølkesyra.

På tirsdager trener barselgruppa på Mjølkesyra. Her inviterer vi mødre og fedre med barn, fra hele kommunen, til trening og øvelser hvor barna er med, eller de kan sove i vogna mens mor eller far trener. Et sosialt og godt tilbud og et fint sted å bli kjent med andre foreldre i kommunen.

Men Mjølkesyra er ikke bare gruppetimer. Veldig mange bruker Mjølkesyra for egentrening, enten alene eller sammen med andre. Vi har apparater og utstyr for enhver smak, og tar gjerne imot tips og ønsker, om det er noe du savner. Syns du det er vanskelig å komme opp med et treningsprogram, kan du nå få tips til treningsprogram ved å kaste terninger! Og alfabetet med tilhørende treningsøvelser gjør økta spennende og morsom.

Prisene på Mjølkesyra har vært uendret siden oppstarten i 2014, og vi vil si at de absolutt er konkurransedyktige i forhold til tilbudene vi har rundt oss. Nytt i høst er 25% rabatt for pensjonistene.

Etter ønske fra medlemmer utvider nå Mjølkesyra åpningstiden på morran med en time. Nå kan også du som starter tidlig på jobb rekke ei økt før jobb. Ny åpningstid er kl 05.00-22.00.

I Tolga kommune er vi heldige som har to gode tilbud for trening på treningssenter, og vi er veldig glade for å kunne samarbeide med Spinnvill i Vingelen. På denne måten kan vi komplettere tilbudet til medlemmene våre, og dele på de gode kreftene vi har i begge bygdene. Gruppetimen step/styrke på Spinnvill er nå tilgjengelig for Mjølkesyra sine medlemmer, og vi håper mange benytter seg av dette samarbeidet.

Gruppetimer høsten 2018

MANDAG

kl. 10.00-11.00

Seniortrim

 

Kl. 18.00-19.00

Step/styrke (på Spinnvill i Vingelen!)

Renate

 

kl. 18.30-19.15

Spinning 45 min

Kari

 

kl. 19.15-19.45

Enkel styrke/bevegelighet

Kari

TIRSDAG

kl. 11.00-12.00

Barseltrening

 
 

kl. 18.00-18.45

Crossfit

Simen

ONSDAG

kl. 18.00-18.45

Styrke (coretrening)

Erika

 

kl. 19.00-20.00

Spinning 60 min

Svein Ola

TORSDAG

kl. 06.00-06.45

Morgenspinning

Anne-Lise

 

kl. 19.00-19.45

kl. 20.00-20.45

Basisball

Basisball

Esten Inge

Esten Inge

FREDAG

kl. 17.00-17.45

Helgespinn

Svein Ola

 

LØRDAG

kl. 14.00-15.00

Lavterskel styrke

Christina

SØNDAG

kl. 19.30-21.00

Spinning  90 min

Christina

 

OBS! Det kan komme endringer i programmet, så se www.mjolkesyra.ibooking.no for riktig timeplan og påmelding!

Seniortrim

Et tilbud med egentrening sammen med andre. To mandager i oktober vil fysioterapeut Asgeir Hilmarsen være tilstede og tilby veiledning på utstyr og gi gode tips for treningsøvelser. Tilbudet er i samarbeid med Tolga Pensjonstforening og Tolga Eldreråd. Pensjonister får 25% rabatt på pris på Mjølkesyra.

Spinning

Sykling innendørs til musikk. Instruktøren leder deg gjennom et variert landskap med bakker, spurter og hvileperioder. Våre timer har forskjellig oppbygning og lengde, fra 45 til 90 minutter, og noen av timene er fine å kombinere med tilstøtende styrketreningstimer.

Enkel styrke/bevegelighet

En styrketime med fokus på kjernemuskulatur. Funksjonell trening for alle aldersgrupper og forutsetninger. Hovedfokus er på øvelser med egen kroppsvekt og i ulike vanskelighetsgrader.

Barseltrening

Mor/barn-trening for barselgruppa i hele Tolga Kommune. Ikke-medlemmer betaler egen drop-in pris som etterfaktureres. Tilbudet er uten egen instruktør, men styres i fellesskap av gruppa.

Crossfit

En treningsform der man utfører ulike øvelser i sal. Øvelsene gjøres i bolker på 5-10 minutter uten pause. Fokus er på styrke og utholdenhet, og du får brukt hele deg. Timen er intensiv og tøff, men med enkle øvelser og alt i eget tempo passer den for alle. Oppvarming i forkant av timen anbefales.

Styrke (coretrening)

En styrketime med fokus på kjernemuskulatur. Funksjonell trening for alle aldersgrupper og forutsetninger. Hovedfokus er på øvelser med egen kroppsvekt og i ulike vanskelighetsgrader. Oppvarming i forkant av timen anbefales.

Basisball (NY!)

En treningsform som har fokus på bruk og trening av kjernemuskulatur. Alle øvelser utføres til musikk med en medisinball som eneste vekt. Det er ingen krav til rytme eller samtidighet i øvelsene. Alt utføres i den enkeltes eget tempo, og øvelsene kan tilpasses hver enkelt deltagers form. I løpet av treningen får man jobbet med funksjonell styrke, mobilitet, stabilitet, balanse og kondisjon. Treningen danner et godt grunnlag for all annen fysisk trening, samtidig som det er med og forebygger skader.

Lavterskel styrke (NY!)

Et lavterskeltilbud med styrke og utholdenhet i sal. Enkle øvelser som passer alle, og med fokus på mestring og treningsglede.

Step/styrke (samarbeid med Spinnvill)

Mjølkesyra har ikke eget tilbud med step/styrke i vinter, men vi samarbeider med Spinnvill i Vingelen, og Mjølkesyra sine medlemmer har tilgang til å delta på Spinnvill sin time mandager kl 18.00. OBS! Egen innmelding på disse timene, se mer info.

Merk! Endringer kan forekomme. Påmelding på www.mjolkesyra.ibooking.no.